Gyakran ismételt kérdések

Miért alumíniumból készülnek a termékeik?

Korrózióállóság

Látott már rozsdás alumíniumot? Az alumínium felületén a környező levegő oxigéntartalmának hatására egy rendkívül vékony oxidréteg alakul ki. Bár ez a réteg mindössze néhány század mikron vastagságú (egy mikron pedig egy ezred milliméter), ez a réteg mégis olyan tömör, hogy kiváló korrózióvédő hatást fejt ki. Ha a réteg megsérül, akkor önmagától ismét azonnal kialakul.

Tömeg

Az acélnál háromszor könnyebb, 2700 kg/m³ fajsúlyú alumínium rendkívül könnyű. Ezért is cseréli le alapanyagait minden iparág alumíniumra.

Szilárdság

A könnyűség nem jár gyengeséggel. Az alumíniumötvözetek húzószilárdsága 70–700 MPa. A legtöbb acéltípussal ellentétben, hidegben egyre erősebb lesz. Ezért sok területen természetes, hogy az alumíniumot választják.

Az alumínium nem érzékeny a nagy hőmérséklet ingadozásokra

A – 40 és + 150 °C közötti hőmérsékleti tartományban az anyagtulajdonságok nem változnak. Még a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között is mindent kibír az alumínium anélkül, hogy elveszítené tulajdonságait. A rendkívüli hideg az alumíniumot még keményebbé teszi és ezáltal az anyag keménysége növekszik!

Miért jobb a porfestés, mint a hagyományos?

Az elektrosztatikus porfestés, porszórás, egy olyan technológia, melynek során a tárgyak felületét egyenletes, vékony műanyag bevonattal látják el. Fém alkatrészek műanyaggal történő bevonása poliészter vagy epoxy-poliészter porfestékkel, mely jó korrózióvédelmet, (bár az alumíniumnál ilyen nincs) és esztétikus megjelenést biztosít a felületkezelt alkatrészek számára. 
Az eljárás során elektrosztatikusan töltődnek fel a porszemcsék elektrosztatikus térben, és így egyenletesen tapadnak a fémfelületre.180C-on ráégetik a porfestéket, mely rendkívül tartóssá teszi a munkadarabot.

Fémfelületek esetében az oldószeres festésnél jobb, mert műanyag bázisa révén hosszabb élettartamot lehet vele elérni, korrózióállóbb, környezetbarát technológia, magas színvonalú, kihűlés után azonnal szállítható.

Matt, selyemfényű, és fényes árnyalatok, kültéri és beltéri festékek, struktúr és kalapácslakk típusú bevonatok alkalmazása egyaránt lehetséges. Teljes RAL színskála, választható alapanyaggyártóktól.